Në 24 orët e fundit në Itali janë shënuar tre të vd ekur më shumë se një ditë më parë. Emergjencat Civile në shtetin bëjnë me dije se 56 persona të tjerë kanë humbur jetën si pasojë e koronavirusit në 24 orët e fundit, duke e çuar bilancin total në mbi 34 223 persona. Ndërsa rastet e reja të infektuara më COVID-19 janë 393 duke shkuaar në total, 236.305. Aktulisht në vend të sëm urët me COVID-19 janë 28.997, 1.640 më pak se një ditë më parë.

Të shtruarit në spitale janë 3.893 persona nga të cilët 227 në terap intensive. Por edhe numri i të shëruarve është rritur kun ë 24 orët e fundit janë shëruar 1.747 persona. Numri më i lartë i të vde ku rve dhe të infektuarve të rinj janë në rajonin e Lombardisë që është dhe më e prekura nga pandemia. Në 24 orët e fundit në Lombardi janë regjistuar 31 të vde kur.