Një djalë së bashkë me shoqet e tij vendosën të shkonin dhe të argëtoheshin në mal. Ai le miqtë e tij vetëm dhe shkon të bëjë ski gjithë ditë, kur kthehet djali kontrollon gjërat e tij në çantë dhe vuri re se ushqimi dhe pijet e tij mungonin, kështu që pyeti shoqet nëse dini gjë për këtë çështje. Vajza e parë tha që ajo kishte bërë patina gjatë gjithë ditës, dhe tjetra tha që ajo kishte pirë të njëjtin lëng që nga mëngjesi. Djali buzëqeshi menjëherë sepse e dinte që njëra prej tyre po gënjente.

Si e kuptoi djali kush po gënjen? Nëse nuk e gjeni dot, përgjigjen e gjeni më poshtë: Vajza që mban në dorë gotën e mbushur me lëng po gënjen sepse akulli në pijen e saj nuk mund të rrijë pa u shkrirë nga mëngjesi deri në darkë.