Zyrtarët e lartë të BE kanë krijuar një draft mbi hapjen e kufijve për një sërë vendesh që nuk kanë shkallë infektimi të lartë nga COVID-19. Ende ka debate nga zyrtarët e lartë në Bruksel, nëse duhet të hapen kufijtë më 1 korrik apo jo, por momentalisht është një drafi i cili sipas mediave ndërkombëtare ka shtetet përkatëse si më poshtë.

Dallohet se mes tyre është edhe Shqipëria, që do të thotë se nga 1 korriku BE do të hapë kufijtë me Shqipërinë. Por mbetet vetëm konfirmimi. Ndërkohë BE po mendon që mos hapë kufijtë më 1 korrik me SHBA, Brazilin, Rusinë dhe Katarin që kanë shkallë të lartë infektimi dhe shtim të rasteve. LISTA E VENDEVE ME TË CILAT BE MUND TË HAPË KUFIJTË

Vatican City Monaco Montenegro Andorra Serbia Bosnia and Herzegovina Ukraine Albania Turkey Kosovo Democratic People’s Republic of Korea Turkmenistan Vietnam China Thailand Myanmar Mongolia Japan South Korea Georgia Bhutan Lebanon Indonesia Uzbekistan India Tajikistan Kazakhstan Palau New Zeland Australia Dominica Bahamas Saint Lucia Uruguay Jamaica Cuba GuyanaParaguay Venezuela Nicaragua Costa Rica