Ne situaten e jashtezakonshme qe po kalon bota dhe vendi yne natyrisht , qeveria shqiptare ka nxjerre ne akt normativ qe shtyn pagesen e qerase per disa kategori per dy muaj (Prill dhe Maj) Lexo https://lexo.com.al/2020/04/02/detajet-kryeministri-rama-sqaron-skemen-e-qirave-per-dy-muaj-dhe-si-do-veprohet/ Por kete akt opozita e ka kundershtuar duke thene se kjo nxit konflikt social.

Por si po vepron Gjermania me kete cështje? Ne fakt, formula gjermane eshte njelloj si ajo e Shqiperise. Me poshte mund ta lexoni te plote:

“Moratoriumi nuk vlen për qiradhëniet e pronave (banesa dhe biznese). Megjithatë, pronarët nuk duhet të ndërpresin marrëveshjet e qirasë nëse qiramarrësi nuk paguan qiranë gjatë periudhës së 1 prillit deri 30 shtator, kur një mospagim i tillë është shkaktuar nga efektet e pandemisë COVID-19. Në lidhje me provat, ekziston një supozim (megjithëse i kundërshtueshëm) që mospagimi i qiramarrësit është shkaktuar nga efektet e pandemisë së COVID-19.”