Deri tani është një ka os i vërtetë me ndeshjet e Serie A. Disa janë luajtur, të tjera janë shtyrë, duke ndezur reagimin e as hpër të disa klubeve. Në krye Inter, që e cilëson kampionatin e fal sifikuar, pas a nulimit të sfidës kundër Juventus, deçizive në garën për titullin kampion.

Skenari i parë i Ligës së Futbollit, që ndeshjet e shtyra të rikuperohen më 13 maj ka rënë, ndërsa palët po studiojnë të tjera mundësi. Në këtë mënyrë, derbi i Italisë mund të vonojë vetëm pak ditë. Sipas mediave italiane ka shumë mundësi që kjo sfidë të luhet në datën 9 mars dhe me praninë e tifozëve. Po ashtu, shumë shpejt do të rikuperohen edhe ndeshjet e tjera të anuluara për shkak të masave kundër përhapjes së Coronavirus.