Stuhia Ciara që po zbret poshtë në Evropën veriore , ka lënë pa drita 130 mijë shtëpi në Francë, dhe gjithashtu çoi në mbylljen e Kullës Eifel për shkak të erërave të forta dhe si masë sigurie. Probleme janë shfaqur edhe në Gjermani ku stuhia u riemërua Sabine. Autoritetet kanë pezulluar lëvizjen e trenave në distanca të gjata në disa shtete perëndimore.

New York-Londër në më pak se 5 orë – Por përveç bezdisjeve ekziston edhe një aspekt kureshtar. Stuhia Ciara dhe rrymat e saj të forta mbi Atlantikun dhe Evropën Veriore, bënë që fluturimet tregtare midis Nju Jorkut dhe Londrës të thyejnë tre herë rekordin e shpejtësisë, duke e kryer itinerarin në më pak se 5 orë. Sipas të dhënave nga faqja e monitorimit të ajrit Fligthradar, cituar nga mediat franceze, një British Airways Boeing 747 fluturoi nga aeroporti Jfk i New York në aeroportin Heatrow në Londër për 4 orë dhe 56 minuta. Në kushte normale ky udhëtim realizohet në 6 orë e 13 minuta.

Heeled me dy Airbus Virgin Atlantik A350 e realizuan këtë rrugë përkatësisht në 4 orë dhe 57 minuta, dhe në 4 orë e 59 minuta.