Lëvozhga e vezës është studiuar për më shumë se një dekadë. Shumica prej nesh, gjëja më e zakonshme kur gatuhet me vezë është që të hidhni menjëherë lëvozhgën. Megjithatë, ajo që shumë nuk e dinë është se ne mund ta ripërdorim atë në një mënyrë që ndihmon shëndetin tonë. Lëvozhga e vezës siguron kalcium, duke përmbajtur rreth 90% kalcium të pastër, është minerali më i bollshëm në trup dhe së bashku me fosforin janë përbërësit kryesorë të skeletit.

Ajo është një mjet i madh natyral kundër osteoporozës, një gjendje që karakterizohet nga dobësimi i kockave dhe rritja e rrezikut të thyerjes. Një studim, i botuar në NCBI , raportoi se përveç forcimit të kockave dhe dhëmbëve të forta, kalciumi është një pjesë e rëndësishme në lirimin e neuro transmetuesve, kimikate që shërbejnë si lajmëtarë midis qelizave brenda sistemit nervor. Si? Merrini dhe hidhini në një tas. Grimcojini. Futuni në furrë. Pluhurin e përfituar përdoreni në gjell.