I është dhënë sot lamtumira e fundit aktores së madhe të kinematografisë shqiptare, Eva Pëllumbi. Aktorja u shua në moshën 66-vjeçare, në Gjermani, në ditët e fundit të dhjetorit, duke lënë pas një dhimbje të madhe te familjarët, të afërmit, por edhe shqiptarët që e kanë parë në shumë role.

Aktorja e njohur për filmat “Vajzat me kordele të kuqe”, “Kapedani” apo “Ëndërr për karrige”, si dhe për rolet e saj të shumta të Teatrin e Kukullave, jetonte në Gjermani që në fillim të viteve ’90, aty ku i është dhënë edhe lamtumira e fundit.