Si sot, më 13 mars vdiq nobelisti Andriç – Lexo.al

Si sot, më 13 mars vdiq nobelisti Andriç

1975 – Vdiq Ivo Andriç, një prej shkrimtarëve më të mëdhenj jugosllavë të shekullit të 20-të, puna e te cilit solli reputacion dhe njohje ndërkombëtare të letërsisë Jugosllave. Ai ishte shkrimtari i vetëm Jugosllav që fitoi Çmimin Nobel për Letërsinë (1961).

1325 – Astekët themeluan vendbanimin e tyre Tenocytlan, më vonë kryeqyteti i Perandorisë Acteke, në vendin ku është qyteti i sotëm i Ciudad Del Meksiko.

1567 – Mercenarë gjermanë të punësuar nga sundimtari holandez Margaret i Parma kanë vrarë 2 mijë kalvinistë.

1781 – Një astronom amerikan me origjinë gjermane William Herschel zbuloi planetin e shtatë të sistemit diellor, i cili më vonë u quajt Urani.p.s