Ndalimi i filmave të komunizmit, Daut Gumeni kundër iniciatorëve: S’është demokraci… – Lexo.al

Ndalimi i filmave të komunizmit, Daut Gumeni kundër iniciatorëve: S’është demokraci…

Anëtari i Autoritetit për Informimin mbi Dokumentet e ish-Sigurimit të Shtetit, Daut Gumeni, i ftuar në emisionin “Studio e Hapur” në News24, teksa ka komentuar iniciativën e Agron Tufës, për ndalimin e transmetimit të filmave shqiptarë, pasi përcillnin frymën komuniste, ka thënë se ky është një gjest që nuk i përket demokracisë.

Gumeni ka thënë se të rinjtë duhet ta njohin historinë dhe jo t’u ndalohet, ndërsa ndalimin e tregimit të historisë e ka quajtur si një ndër mënyrat për të mbajtur pushtetin.

“Vetë fjala ndalim nuk ka të bëjë me demokracinë. Nuk mbyllet e keqja me ndalim.

Mund të them se kjo është një nga mënyrat për të ruajtur pushtetin, për të mos treguar çfarë është bërë”- u shpreh Gumeni./e.e