Mbledhja qeveritare në Berat, Rama: Kush është i aftë për punë nuk do marrë asnjë qindarkë nga buxheti i shtetit në formën e ndihmës ekonomike – Lexo.al

Mbledhja qeveritare në Berat, Rama: Kush është i aftë për punë nuk do marrë asnjë qindarkë nga buxheti i shtetit në formën e ndihmës ekonomike

Ashtu sikursë është bërë traditë, kabineti qeveritar 1 herë në çdo muaj zhvendoset nga Tirana në një prej qarqeve të vendit. Kësaj here radhën e ka Berati ku kryeministri Rama dhe minisitrat janë stacionuar aty prej ditës së djeshme dhe po zhvillojnë takime me qytetarët.

Ditën e sotme, kryeministri Rama po zhvillon takim me drejtues të administratës vendore e qendrore për të diskutuar mbi tre çështje thelbësore siç janë:
· Shërbimet administrative për qytetarët
· Reformën e Ujit
· Skema e re e mbështetjes financiare për fermerët.

Për shërbimet administrative, Rama ftoi qytetarët që janë krijuar lehtësira burokratike në mjaft dikastere. Ai ftoi qytetarët të denoncojnë në portalin e bashkëqeverisjes me qytetarët për çdo rast padrejtësie që u bëhet nga zyrat e shtetit.

Lidhur me reformën e ujit Rama theksoi se është e pafalshme që Shqipëria si vendi i dytë në Europë për rezerva ujore por si pasojë e keqmenaxhimit nuk furnizohet 24 orë me ujë.

Rama u ndal edhe te subvencionet për fermerët, por veçanërisht te ndihma ekonomike që ka prodhuar debat këto ditët e fundit. Ai theksoi se kush është i aftë për punë nuk do marrë asnjë qindarkë nga buxheti i shtetit në formën e ndihmës ekonomike. “Skema është e qartë dhe objektive, koha e abuzimit me ndihmën ka marrë fund”, tha ndër të tjera Rama./G.Gj/Lexo.al/