Luanët vrasin dhe hanë gjuetarin, i gjendet vetëm koka – Lexo.al

Luanët vrasin dhe hanë gjuetarin, i gjendet vetëm koka

Një gjuetar u vra dhe trupi i tij ishte ngrënë nga luanët në Afrikën e Jugut, derisa po bënte gjuetinë e kafshëve të egra.

Sipas mediave të huaja, vetëm koka dhe “disa mbetje” të trupit të viktimës u gjetën pasi u sulmua në afërsi të Parkut Kombëtar Kruger në Afrikën e Jugut.

Ndërkohë, siç thuhet më tej, policia po përpiqet të krijojë identitetin e viktimës.

Gjahtari sipas policisë u dëgjua duke bërtitur për ndihmë, pasi ai u sulmua nga luantët, edhe pse u mundua në fillim që ti shpërndante duke i friksuar me të shtënat e pushkës.

Policia në fillim mendoi se i vdekuri ishte një shofer traktori që punonte në atë zonë, por më vonë ata e kuptuan se ai mund të ketë qenë një gjuetar pa leje.

Një pushkë gjuetie është gjetur në afërsi të vendit që kishte mbetur nga ngrënja e luanëve.

Mbetjet e tij u gjetën në një shkurre në një park privat pranë Hoedspruit në krahinën veriore të Limpopo.

Rajoni besohet të jetë bërë një pikë e nxehtë e gjuetisë gjatë viteve të fundit.

Parku Kombëtar i Kruger, një nga rezervat më të mëdha të Lojërave të Afrikës, është shtëpia e një sërë kafshësh të egra, duke përfshirë luanët, leopardët, rinoceronët, elefantët,

Luanët besohet të vrasin rreth 250 njerëz në vit në Afrikë.F.F