“Kryeprokurori”, pas SHBA edhe BE rrëzon PD dhe flet prerë: Llalla të ikë, ligji e thotë qartë, duhet Prokuror i Përkohshëm – Lexo.al

“Kryeprokurori”, pas SHBA edhe BE rrëzon PD dhe flet prerë: Llalla të ikë, ligji e thotë qartë, duhet Prokuror i Përkohshëm

Pas ambasadorit të SHBA në Tiranë Donald Lu edhe prezenca e Bashkimit Evropian në Shqipëri kërkon Prokuror të Përkohshëm. Ndryshe nga PD, SHBA e BE thone se duhet respektuar Kushtetuta e Shqiperise. Ne nje linje me SHBA BE eshte edhe mazhoranca.

“Ligji për organizimin dhe funksionimin e prokurorisë parashikon dispozita të qarta transitore – siç konfirmohet nga EURALIUS dhe OPDAT në opinionin e tyre në Kuvend. Ne e ftojmë Kuvendin të procedojë në respekt të plotë të ligjit”./Lexo.al