Ju pëlqen seksi oral? Shkakton këtë sëmundje vdekjeprurëse! – Lexo.al

Ju pëlqen seksi oral? Shkakton këtë sëmundje vdekjeprurëse!

Seksi oral e rritë në mënyrë drastike mundësinë për t’u sëmurë nga kanceri, thuhet sipas studimeve të publikuara online.

Sëmundja ka kohë që konsiderohet si një nga sëmundjet që i prekë më së shumti duhanpirësit dhe konsumuesit e rregullt të pijeve alkoolike.

Por përgjatë viteve të fundit, pasi rastet me këtë kancer kanë filluar të rriten dukshëm, ai duket se ka lidhje me papillomavirusin njerëzot (HPV).

Besohet se seksi oral është arsyeja kryesore e marrjes së HPV-së – që shkakton kancerin e qafës, duke përfunduar në gojë.

Grupi i viruseve të tillë ndikojnë në lëkurën dhe membranat e lagështa të cilat rreshtohen në trup, duke përfshirë anusin, mitrën, gojën dhe fytin.

Andaj, shkencëtarët paralajmërojnë që të mos bëni seks oral, në mënyrë që të mos merrni HPV dhe kancer.