Ja çfarë duhet të bëni për ta mbajtur të pastër zonën intime dhe parandaluar infeksionet – Lexo.al

Ja çfarë duhet të bëni për ta mbajtur të pastër zonën intime dhe parandaluar infeksionet

Infeksionet vaginale janë një nga problemet më të zakonshme që prekin femrat dhe duhet të keni parasysh se nësu nuk trajtohen në kohë, ato mund të përkeqësojnë gjendjen shëndetësore. Ja disa këshilla të vlefshme se si ta mbani të pastër zonën intime dhe të parandaloni shfaqjen e infeksioneve:

1. Mbajeni gjithmonë të pastër zonën intime duke u depiluar
2. Lahuni çdo ditë me ujë të pastër e të bollshëm
3. Kujdes zonën midis hapjes vaginale dhe anusit sepse mund t’i bashkangjiten infeksione apo baktere
4. Përdorni të brendshme pambuku.
5. Mos përdorni sapunë të fortë antibakterial sepse mund të shkaktojnë tharjen e zonës përreth dhe heqjen e baktereve të dobishme
6. Shpëlahuni me ujë kamomili 2-3 herë në javë.f.f