Gjashtë gjyqtarët e parë që do kalojnë nën lupën e Vettingut – Lexo.al

Gjashtë gjyqtarët e parë që do kalojnë nën lupën e Vettingut

Sot është hedhur shorti në Gjykatën e Tiranës ku janë përzgjedhur për verifikim për shkak të Vettingut, gjashtë gjyqtarë.

Në lupën e Vettingut do kalojnë dosjet e gjyqtarëve Brunilda Kadi, Brunilda Kashmi, Artan Lazaj, Astrit Faqolli dhe Bledar Abdullai.

Deri më tani Komisionerët e Pavarur të Kualifkimit kanë përzgjedhur 25 dosje. Ndërsa sot përzgjidhen 5 dosjet e gjyqtares Alma Brati. Keta jane 6 gjyqtaret e pare nga gjykata e Tiranes qe do kalojne ne filtrin e Vettingut. Artan Lazaj, ish anetar i KQZ-se, ka qene ne listen e gjyqtareve qe iu refuzua viza nga ambasada amerikane.