Facebook dënohet me 500 mijë euro për çdo lajm të pavërtetë! – Lexo.al

Facebook dënohet me 500 mijë euro për çdo lajm të pavërtetë!

Facebook mund të përballet me një dënim prej 500 mijë euro për secilin artikull falso të shpërndarë në këtë rrjet.

Kjo me rregullat e propozuara nga kryetari i Partisë Social-Demokratike të Gjermanisë.

Qeveria gjermane do të ndërmarr  masa më të ashpra kundër Facebook dhe platformave tjera, para zgjedhjeve presidenciale të vitit 2017.

Dhe kjo sipas Thomas Oppermann do të diskutohet nga ligjvënësit pas pushimeve të Krishtlindjeve.

Facebook është kritikuar për shpërndarje të artikujve që kanë përmbajtur dezinformim gjatë periudhës së zgjedhjeve presidenciale në SHBA./Klan Kosova/