Është vetëm një ditë në muaj kur femrat bëhen më tërheqëse se kurrë – Lexo.al

Është vetëm një ditë në muaj kur femrat bëhen më tërheqëse se kurrë

Ka një ditë në vit kur femrat janë më tërheqëse se kurrë, dhe këtë e ka vërtetuar edhe shkenca. Sipas shkencës bëhet fjalë për periudhën 12-24 orë përpara se femra të ovulojë. Pra është pikërisht periudha kur veza bëhet gati për tu fertilizuar. Në këtë kohë femrat janë në kulmin e pjellorisë, dhe meshkujt janë të programuar biologjikisht që të tërhiqen pas kësaj.

Pra në atë periudhë femrat lëshojnë një aromë karakteristike, që meshkujt nuk i rezistojnë dot. Ky eksperiment është bërë duke i dhënë disa meshkujve të nuhasin bluza dhe të brendshme femrash, dhe të gjithë janë tërhequr më shumë drejt atyre që ishin në prag ovulimi.