Çdo ndodhë me Akademinë e Shkencave? Nikolla: Gati ligji! – Lexo.al

Çdo ndodhë me Akademinë e Shkencave? Nikolla: Gati ligji!

Ministrja e Arsimit, Lindita Nikolla e ftuar në “5 pyetjet nga Babaramo” në Report TV u shpreh se se qeveria ka gati ligjin për të shtrirë reformën në Akademinë e Shkencës. Kryeministri Edi Rama kërcënoi Akademinë pas zgjedhjeve për kryesinë se do ndërpriste fondet, pasi në vend të reformës zgjodhi farsën.

Kërkimi shkencor nuk është aty ku duhet, për të sjellë progres në fushat e vendit. Fillojmë debatin këto ditë për ligjin e shkencës. Janë tre grupe pune që po funksionojnë për këtë. Kryeministri që para një viti ka ndarë me akademikët nevojën për reformimi të Akademisë së Shkencave, e cila nuk arrinte të vinte në ato qëllime dhe objektiva që kishte Akademia. Janë akademikët ata që përbëjnë këto tre grupe pune nga strategjia, arkitektura dhe ligji i ri për shkencën”, u shpreh Nikolla.