Bizhutë mbretërore/ Si u fshehën në një kuti biskotash 2 kilogram ar gjatë luftës – Lexo.al

Bizhutë mbretërore/ Si u fshehën në një kuti biskotash 2 kilogram ar gjatë luftës

Historia e buzhuterive dhe gjërave me vlerë të Mbretëreshës Elizabeta e Dytë është më shumë se “mister”.

DailyMail ka siguruar një informacion sekret lidhur me ruajtjen e këtyre sendeve me vlerë gjatë periudhës së Luftës së Dytë Botërore.

Ato u mbajtën në një kuti biskotash, kështu u mendua se asnjërit nuk do t’i shkonte ndërmend se ku mund të ndodheshin ato”, shkruhet në lajmin e DailyMail.

Gjatë Luftës së Dytë Botërore Mbretëreshë Elizabeta e Dytë ndejti në ambjentet e Kështjellës Windsor për çështje të sigurisë, dhe kështu ajo nuk pati as vetë informacion se ku u ruajtën bizhuteritë e saj.

/AlpeNews.al