Aleati i Bashës kërkon shkarkimin e Metës: Ka shkelur në 4 raste Kushtetutën, t’i ndërpritet mandati i Presidentit…! – Lexo.al

Aleati i Bashës kërkon shkarkimin e Metës: Ka shkelur në 4 raste Kushtetutën, t’i ndërpritet mandati i Presidentit…!

Kujtim Gjuzi, kryetari Partisë Konservatore, aleat i kreut të PD Lulzim Basha, njofton se ka derguar ne Gjykaten Kushtetuese kerkese Padi kunder Presidentit te zgjedhur Ilir Meta, per t’iu nderprere mandati presidencial sepse sipas tij “ka shkelur ne 4 raste Kushtetutën”.

Statusi i plotë:

Miq dua tu bej me dije se : Partia Konservatore ALBANIA ka derguar ne Gjykaten Kushtetuese kerkese Padi kunder Presidentit te zgjedhur me 87 vota ne parlament Zotit Ikur Meta per t’iu nderprere mandati presidencial sepse ka shkelur ne 4 raste Kushtetuten e Republikes se Shqiperise.

Neni 89 i Kushtetutes se Shqiperise ndalon:

Zgjedhjen e nje qytetari Shqiptar qe nuk ka dhene doreheqjen nga posti i a) Deputetit b) kryetarit te nje partie politike e aq me shume kur personi qe zgjidhet president ne germen dhe frymen e kushtetutes vazhdon te jete Kryetar i kuvendit te Shqiperise e po ashtu mbetet aktiv ne fushaten elektorale te zgjedhjeve te dates 25 Qershor 2017.

Konservatoret zyrtarisht kane njoftuar Ambasaden Britanike & Amerikane ne Tirane. Kryetarin e opozites zotin Lulzim Basha si dhe disa televizione.

vo. Kerkese padia eshte bere me daten 08.06.2017

Le te shpresojme se zoti Ilir Meta do te dorehiqet nga posti i Presidentit te Republikes se Shqiperise, pasi kerkesa e ndjeses nga ana e tij nuk e ndalon Gjykaten Kushtetuese te realizoje nje gjykim objektiv te shkeljes se nenit 89 te Kushtetutes.